Слајдер

„Веруваме во Тебе, вложуваме во Тебе, ЕУ за ТЕБЕ!”: Главен настан и саем на проекти на Програмата за вработување, образование и социјална инклузија финансирана од ЕУ, Скопје, 4 декември 2017

На 4 декември 2017 година, неговата екселенција, амбасадорот Самуел ЖБОГАР, шеф на Делегацијата на Европската унија, заедно со премиерот Зоран ЗАЕВ и министерот за финансии Драган Тевдовски се обратија на главниот промотивен настан и ги…

Read More

Промотивна кампања „ЕУ за тебе“ во областите вработување, образование и социјална инклузија

На 21.11.2017 година, започна промотивната кампања „ЕУ за тебе“ во областите вработување, образование и социјална инклузија и презентација на завршните активностите во областа вработување од Повеќегодишната оперативна програма за развој на човечките ресурси 2007-2013, финансиски поддржана од Европската унија. Во…


Завршна конференција на проектот финансиран од ЕУ ,,Поттикнување на социјално претприемништво”

На 7-ми ноември 2017 година во хотел Континентал во Скопје се одржа завршната конференција на проектот ,,Поттикнување на социјално претприемништво”, финансиран од ЕУ. На настанот присуствуваа повеќе од 200 учесници – претставници од јавни инситуции,…


Петти семинар за лидерство и управување, Скопје, 15.6.2017 г.

Петтиот семинар за лидерство и управување се одржа во четврток, на 15 јуни 2017 година во Скопје, како една од главните активности на проектот Техничка помош во управување и мониторирање на проекти од грантовата програма…


Округлата маса на тема „Можности и предизвици за вработување на социјално ранливи лица“

Црвениот крст на РМ и Занаетчиската комора на град Скопје организираа Округлата маса на тема „Можности и предизвици за вработување на социјално ранливи лица“ која се одржа на 11 мај 2017, четврток, во посториите на Црвен…


НАПИС ЗА ПРОЕКТОТ ЗА ТЕХНИЧКА ПОМОШ за управување и мониторирање на проекти од грантовата програма ’Поттикнување на социјална инклузија’

Во петок, на 24 март 2016 година во Скопје се одржа четвртиот по ред Семинар за лидерство и управување, како една од главните активности на проектот „Техничка помош во управување и мониторирање на проекти од…


Завршна конференција на ИПА Проектот „Поддршка на модернизацијата на системот за постсредно образование”

Министерот за образование и наука, г-дин Пиштар Лутфиу , денес учествуваше на завршниот настан за ИПА Проектот „Поддршка на модернизацијата на системот за постсредно образование”. „Афирмирањето на доживотното учење, бара раз¬вој на културата за учење…