Вести

Брошура „Поттикнување социјална инклузија“

Помошта од ЕУ, обезбедена преку Компонентата за развој на човечките ресурси, има за цел да придонесе кон исполнување на планираните реформи во областите вработување и социјална инкузија во насока за понатамошно стекнување со членство во…

Read More

„Веруваме во Тебе, вложуваме во Тебе, ЕУ за ТЕБЕ!”: Главен настан и саем на проекти на Програмата за вработување, образование и социјална инклузија финансирана од ЕУ, Скопје, 4 декември 2017

На 4 декември 2017 година, неговата екселенција, амбасадорот Самуел ЖБОГАР, шеф на Делегацијата на Европската унија, заедно со премиерот Зоран ЗАЕВ и министерот за финансии Драган Тевдовски се обратија на главниот промотивен настан и ги…


Промотивна кампања „ЕУ за тебе“ во областите вработување, образование и социјална инклузија

На 21.11.2017 година, започна промотивната кампања „ЕУ за тебе“ во областите вработување, образование и социјална инклузија и презентација на завршните активностите во областа вработување од Повеќегодишната оперативна програма за развој на човечките ресурси 2007-2013, финансиски поддржана од Европската унија. Во…


Свеченост за доделување на сертификати, Скопје, 23.11.2017

Вкупно 55 сертификати за успешно завршениот циклус на обуки за „Управување со грантови“ и вкупно 50 сертификати за успешно завршениот циклус на семинари за „Лидерство и управување на проекти“ беа доделени за време на Свеченоста…


Обука за практични градежни вештини во Куманово во рамки на проект: Одржливи модели за вработување на Ромите-Обука за градежни вештини

Во рамки на проектот „Одржливи модели за вработување на Ромите“ во период од 30 август до 7 септември 2017 година се организираше практичниот дел од обуката за градежни вештини во Општина Куманово. Практичната обука се…


Промоција на публикација „Студиска анализа на потреби: социјално вклучување на ранливите групи преку создавање на еднакви можности за пристап до пазарот на труд“ од проект „Подобрување на социјалната инклузија преку јакнење на вработливоста „Отворена врата – за младите од младите“

Коалиција на младински организации СЕГА заедно со ЕАСП Скопје организира промоција на публикуваното истражување „Студиска анализа на потреби: социјално вклучување на ранливите групи


Завршна конференција на финансираниот проект на ЕУ “Унапредување на алтернативните услуги за згрижување на деца”, 12 Јули 2017

Проект, кој е финансиски поддржан од ЕУ, “Унапредување на алтернативните услуги за згрижување на деца” беше имплементиран од страна на конзорциумот сочинет од WYG International (лидер), ESEP Ltd и WYG Savjetovanie doo.


Завршен настан на проектот “Поддршка за вработување на млади лица, долгорочно невработени и жени”

Завршниот настан на проектот “Поддршка за вработување на млади лица, долгорочно невработени и жени”  се оддржа на ден 16-ти јуни 2017 во Скопје на Скопски саем. Околу 100 учесници учествуваа на овој настан.  Проектот е…


Презентација на тема „Мерки за вработување и самовработување на ранливите групи со акцент на лицата со хендикеп, во Република Македонија кои ги реализира Агенцијата за вработување“

На 19 мај 2017 во Хотел Continental во Скопје се реализираше презентацијата на тема „Мерки за вработување и самовработување на ранливите групи со акцент на лицата со хендикеп, во Република Македонија кои ги реализира Агенцијата…


Округлата маса на тема „Можности и предизвици за вработување на социјално ранливи лица“

Црвениот крст на РМ и Занаетчиската комора на град Скопје организираа Округлата маса на тема „Можности и предизвици за вработување на социјално ранливи лица“ која се одржа на 11 мај 2017, четврток, во посториите на Црвен…